Brukvové brambory - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg brambor, 4 kedlubny, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 1.5 l smetany, 1 lžíce hladké mouky, sůl, 2 párky, mletý pepř, zelená petrželka
Na tuku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a na ni přidáme na kostky pokrájené brukve a podusíme spolu s většími brambory, které jsme oloupané rovněž pokrájeli na kostky. Osolíme. Směs zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku, a vše společně povaříme. Do horkého pokrmu vložíme prohřát párky nebo jinou uzeninu nakrájenou na kolečka. Jakmile je mouka dobře provařená, dochutíme pokrm podle potřeby solí a pepřem. Na talíři sypeme petrželkou, popřípadě rozsekanými výhonky cibulové natě.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka