Bramborová polévka - játrová - recept cpt. Cooka
5 porcí:  3 dkg másla, 8 dkg kořenové zeleniny, 2 dkg cibule, 5 dkg vepřových jater, 25 dkg brambor, 4 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, 1/2 dkg sušených hub nebo 20x více čerstvých hub, sůl, mletý pepř, zelená petrželka, 1/8 l mléka, 1  žloutek, 1.5 l vody
Na kastrol dáme máslo, zeleninu, cibuli. Na plátky nakrájená játra podusíme a pak na strojku umeleme s uvařenými oloupanými brambory. Vše dáme do vody, zahustíme jíškou a necháme dobře povařit. Suché houby uvaříme v mléce, na másle udusíme (čerstvé dusíme jen na másle) a v polévce povaříme. Před podáním přidáme v mléce rozmíchaný žloutek, sůl, pepř, zelenou petržel.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka