Brambory po čínsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg brambor, 2  cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, 2 lžičky čínské směsi, sůl, olej,

Na omeletu: 2  vejce, 2 lžíce vody, 1 lžička škrobové moučky, 1 špetka glutasolu, sůl, olej

Brambory nakrájíme na kostičky nebo na malé hranolky. Cibuli drobně nakrájíme, česnek na plátky. Na oleji zpěníme cibuli a česnek, přidáme cukety, přilijeme sójovou omáčku, přisypeme čínskou směs. Za stálého míchání opékáme do měkka, nepatrně podlejeme, osolíme.
Když jsou brambory hotovy, připravíme zvlášť tenké omelety z vajec, vody, solamylu, glutamanu a soli. Opečeme je na oleji, roztrháme nebo pokrájíme na malé kousky a přimícháme k bramborům. Někdy můžeme ještě doplnit zbytky masa nebo pokrájené uzeniny.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka