Brambory nakyselo - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg brambor, 3 dkg másla, 1 větší cibule, sůl, bobkový list, 4 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření, 2.5 dl mléka, 1.5 dkg hladké mouky, 1 žloutek, ocet, zelená petrželka (případně pažitka nebo kopr)
V kastrolu na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, podlijeme trochou vody, osolíme, okořeníme a pod pokličkou podusíme. Jakmile brambory změknou, zalijeme je mlékem, v němž jsme rozšlehali mouku, a za občasného míchání dovaříme doměkka. Před podáváním zamícháme do pokrmu žloutek, přikyselíme octem a dochutíme jemně nakrájenou zelenou petrželkou nebo pažitkou či koprem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka