Brambory na víně - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg brambor, 5 dkg vepřového sádla nebo másla, 10 dkg slaniny, 2 středně velké cibule, 3 dkg hladké mouky, 2.5 dl hovězího vývaru i z kostky, 1.5 dl bílého vína, mletý pepř, sůl, zelená petrželka
V hrnci na sádle nebo na másle osmažíme dozlatova na kostičky nakrájenou slaninu, zpěníme na ní nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání krátce podusíme mouku. Zalijeme hovězím vývarem nebo bujónem, promícháme, osolíme, opepříme, přidáme jemně nakrájenou petrželovou nať, bílé víno a oškrábané, na čtvrtky překrájené brambory. Dusíme pod pokličkou v troubě 30 - 40 min.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka