Brambory na smetaně s vejci - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg brambor, 1/2 l smetany, 3 lžíce hladké mouky, 1 středně velká cibule, 5 dkg oleje, 7 kuliček celého pepře, 7 kuliček nového koření, 2  bobkové listy, 1 špetka tymiánu, sůl, máslo, polévkové koření
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci na oleji, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory a přelijeme je vřící vodou se solí a kořením. Když brambory změknou, odstraníme koření a zalijeme je smetanou, do níž jsme rozmíchali mouku. Společně necháme ještě asi 10 min. povařit, aby byla omáčka hladká. Dochutíme ji kouskem másla a polévkovým kořením.
V době, kdy se brambory dovařují, dáme vařit vejce natvrdo, oloupáme je a nakrájíme na dílky. Rozdělíme je na talíře a přelijeme brambory s omáčkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka