Brambory dušené se zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce:  1.5 kg brambor, 4  rajčata, 2  papriky, cibule, 2 stroužky česneku nebo půl lžičky česnekové pasty, 1/4 kostky bujónu (masox), 2 lžíce oleje na omaštění, sůl, tymián
Na tuku zpěníme drobně rozsekanou cibuli, přidáme česnek nebo česnekovou pastu, zalijeme horkou vodou, ve které jsme rozpustili kousek bujónu. Přidáme oloupané syrové brambory pokrájené na nudličky, papriky pokrájené rovněž na nudličky, tymián a nakonec na osminky nakrájená rajčata (kdo chce, spaří je a zbaví slupek). Vše dusíme doměkka a podle potřeby osolíme. Pokrm doplníme buď natvrdo vařenými vejci, nebo uzeninou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka