Bešamelové brambory se slaninou - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg brambor, 5 dkg anglické slaniny, sůl, cibule, 4 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, 37.5 dkg mléka, 3.75 dl vývaru z kostky, mletý pepř, polévkové koření, 10 dkg šunky, zelená petrželka
Brambory uvaříme v osolené vodě, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, obojí necháme zesklovatět na rozehřátém másle, poprášíme moukou a za stálého míchání opražíme dozlatova. Pomalu přiléváme mléko a vývar, osolíme, opepříme a dochutíme tekutým polévkovým kořením. Šunku nakrájíme na kostičky. Plátky brambor prohřejeme v bešamelu, pokryjeme šunkou a ozdobíme petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka