Žampiónový nákyp - recept cpt. Cooka
4 porce: 8 žemlí, 2 dl mléka, 4 vejce, 1 velká cibule, 20 dkg žampiónů, tuk na vymazání formy, strouhanka, sůl, zelená petrželka
Žemle nakrájené na kousky namočíme v mléce. Na másle ozlatíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme očištěné a oloupané žampióny nakrájené na kousky, osolíme je a pod poklicí dusíme. Zvlášť utřeme máslo se solí, žloutky, přidáme namočené žemle a vychladlé dušené houby. Vše dobře smícháme, přidáme tuhý sníh z bílků, jemně nakrájenou zelenou petrželku a vložíme do vymazaného pekáče vysypaného strouhankou. Pečeme asi 30 minut v předem vyhřáté troubě. Podáváme se zeleninovými saláty.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka