Vídeňské houbové karbanátky - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 šálek pokrájených čerstvých hub, 1 lžíce másla, 2 vejce, zelená petrželka, 1/2 šálku kysané smetany, sardelová pasta, 1 vláčný strouhaný rohlík, sůl, strouhanka na obalení, olej na smažení
Drobně nakrájené houby s petrželkou podusíme na másle do měkka. Odstavíme je z plotny, přidáme smetanu s rozkvedlanými žloutky, sardelovou pastu, je-li třeba přisolíme a zahustíme strouhaným rohlíkem. Na prkénku posypaném strouhankou utvoříme karbanátky, obalíme je v rozšlehaných bílcích, strouhance a usmažíme. Hotové položíme na papírové ubrousky, aby okapaly.
Příloha: bramborová kaše, saláty nebo brambory sypané petrželkou
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka