Šumavský houbový kuba - recept cpt. Cooka
4 porce: 5 dkg sušených hub, 30 dkg krupek, 3 stroužky česneku, 8 dkg vepřového sádla, 1 lžíce másla, sůl, mletý pepř, drcený kmín, majoránka
Krupky propláchneme vařící vodou, v osolené vodě s kmínem uvaříme doměkka a scedíme. Česnek utřeme se solí a smícháme s mletým pepřem, přidáme polovinu sádla, majoránku a promícháme s vařenými kroupami. Sušené houby necháme nabobtnat v troše vody, uvaříme je doměkka a vmícháme do připravené směsi. Směs rozložíme do sádlem vymazaného pekáče a v rozehřáté troubě zapékáme. Před dopečením přidáme na povrch krupek vločky másla. Zapékáme dozlatova.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka