Smažené bedly s tatarskou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg mladých bedel, hladká mouka, 2 vejce, trochu mléka, strouhanka, sůl, tuk na smažení
U bedel použijeme jen nepříliš velké kloboučky, nohy, které jsou tuhé, upotřebíme do polévky nebo do smaženice či pod maso. Z mouky a vajec s trochou mléka ušleháme hustší těstíčko, trochu je přisolíme a namáčíme do něj houby, které potom ještě obalíme ve strouhance. Smažíme je ve vyšší vrstvě tuku, aby se příliš nepřepaloval. Usmažené kloboučky klademe na papírové ubrousky, aby se přebytečný tuk do nich vsákl. Bedly podáváme s tatarskou omáčkou a chlebem. Jako příloha mohou být i vařené brambory posypané zelenou petrželkou a omaštěné nepatrným množstvím tuku. Všechny houby jsou relativně těžko stravitelné, proto zvláště u starších lidí musíme být opatrní. Kdo má však zažívání v pořádku, ten si na bedlách s tatarkou určitě pochutná.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka