Plněné žampióny po lesnicku - recept cpt. Cooka
8 porcí:  16 velkých žampiónů, 10 dkg másla nebo pokrmového tuku, 2 lžíce zelené, nadrobno nasekané cibulové natě, 20 dkg strouhanky, 1 lžíce čerstvé zelené petrželky, sůl, mletý pepř
Žampióny omyjeme a dobře osušíme. Odstraníme jejich nožičky a nasekáme je nadrobno. Na velké pánvi rozehřejeme polovinu másla nebo pokrmového tuku. Přidáme hlavičky žampiónů a krátce je osmahneme na obou stranách, ale jenom tak dlouho, až začnou hnědnout a dáme je na stranu. Na pánev přidáme zbytek másla, necháme ho rozehřát a přidáme nožičky žampiónů. Za stálého míchání je osmahneme. Pánev odstraníme z ohně a přidáme strouhanku, nadrobno nasekanou petrželku, sůl a pepř a dobře promícháme. Směsí naplníme hlavičky žampiónů a ty zapékáme v troubě při 170°C asi 20 minut nebo tak dlouho, až jsou žampióny hotové.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka