Krkonošský houbovec - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg rýže, mléko, 10 g uzeného bůčku, 10 dkg uzeného masa (uzená libová plec), 25 dkg čerstvých hub, 10 dkg másla, 2 vejce, sůl, česnek
Do mléka zavaříme vypranou rýži, osolíme a dusíme 20 minut do měkka. Na plátky nakrájené houby osmahneme na tuku (místo čerstvých lze použít 1/8 váhy sušených, předem namočených). Vařené uzené maso rozkrájíme na menší kostky. Vychládlou rýži, houby, česnek, sůl, uzené maso promícháme, až se všechny suroviny spojí. Hmotu rozetřeme do vymaštěného pekáčku a pečeme do růžova. Podáváme s hlávkovým salátem nebo salátem z kyselého zelí.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka