Hřiby po pařížsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 70 dkg hřibů, citrón, 1 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 10 dkg starší veky, 1 lžíce drobně sekané zelené petrželky, tuk na smažení, sůl
Hřiby očistíme, omyjeme, nožky oddělíme od hlaviček, podélně rozkrojíme a ponoříme do čerstvé octové vody. Na oleji dáme dusit hlavičky a rozkrájené nožky hub pokapané citrónovou šťávou. Jakmile pustí vodu, scedíme je a rozkrájíme na menší kousky, vhodíme je do rozpáleného oleje na větší pánev, osolíme, opepříme a za stálého míchání opečeme dozlatova. Veku rozdrobíme a smícháme s rozetřeným česnekem. Chvíli před podáváním tuto směs přidáme k hřibům a vše ještě prudce opečeme. Porce hřibů klademe na toasty a před podáním posypeme zelenou petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka