Houbové ragú na víně - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg čerstvých hub, 25 dkg brambor, 5 dkg másla nebo oleje, 1 lžíce polohrubé mouky, 2.5 l vývaru z kostí nebo masoxu, 1 nakládaná okurka, 1 cibule, pažitka, 1 lžíce kaparů, 2 dl bílého vína, citrónová šťáva, bílý pepř, mletý zázvor, koriandr, kmín, mletá paprika, sůl
Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě s kmínem. Houby nakrájíme na plátky, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě. Na tuku osmahneme cibuli a přidáme světlou jíšku, kterou rozvaříme s vývarem a vínem. Do této omáčky přidáme brambory, houby, na kostičky nakrájenou okurku, kapary, mleté koření, ochutíme citrónem a vše povaříme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka