Houbové krokety - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg čerstvých hub, 10 dkg slaniny, 4  žemle, 3  vejce, 2  cibule, sůl, kmín, mletý pepř, mléko, hladká mouka, strouhanka, tuk na smažení
Očištěné houby pokrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji dorůžova. Přidáme houby a vydusíme je. Žemle namočené v mléce vymačkáme, rozdrobíme a smícháme s houbami. Přidáme 2/3 vajec, osolíme, okořeníme, popřípadě přidáme strouhanku. Ze směsi tvarujeme krokety, obalíme je v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova.
Podáváme s tatarskou omáčkou a zeleninovými saláty.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka