Houbové karbanátky - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg čerstvých hub, 1.5 lžíce másla, 1/8 l mléka, 1 lžička sekané zelené petrželky, 2  vejce, 1 šálek strouhanky, 1 lžíce mléka, strouhanka na obalení
Na másle podusíme petrželku a jemně nakrájené očištěné houby do měkka a necháme zpola vychladnout. Strouhanku navlhčíme mlékem a dobře promícháme. Nesmí být mazlavá. Přidáme ji k houbám, přimícháme žloutky a upravíme hustší těsto.
Na prkénku posypaném jemnou strouhankou uděláme karbanátky, obalíme v rozšlehaných bílcích, nastavených 1-2 lžícemi mléka, a ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji jen krátce, protože jsou všechny přísady předvařeny.
Podáváme se saláty.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka