Zeleninový nákyp - recept cpt. Cooka
2 porce: 1 kedlubna, 1 mrkev, 5 dkg květáku, 1 lžíce sterilovaného hrášku, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 šálku mléka, vejce, sůl, 1 lžička másla na vymazání, hrubá mouka na vysypání misky
Mrkev a kedlubnu nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou, mírně osolíme a dusíme. Během dušení přidáme nakrájený květák a dusíme doměkka. Mezitím připravíme bešamel. Mouku upražíme nasucho dožluta, zalijeme vodou, vaříme 30 minut, před koncem přidáme mléko. Hustou omáčku přisolíme, po zchladnutí vmícháme žloutek, přidáme zeleninu a vmícháme ušlehaný sníh z bílku. Do vymazané a vysypané zapékací misky dáme směs a vaříme hodinu ve vodní lázni.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka