Zeleninové ragú s knedlíčky - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 pórky, 2 mrkve, 2 kedlubny, 1/2 celeru, zelená petrželka, 8 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, sůl, muškátový oříšek, 5 dkg tvrdého sýra, 1/2 šálku mléka nebo smetana, 2 žloutky,
Knedlíčky: 1 vejce, 3 dkg másla, sůl, 4 lžíce mléka, 10 dkg strouhanky
Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky, podusíme v osolené vodě do měkka. Z mouky a poloviny másla připravíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem ze zeleniny, mlékem a provaříme. Nakonec omáčku osolíme, okořeníme, přidáme nakrájenou zeleninu a žloutek. Prohřejeme a vložíme zvlášť uvařené knedlíčky.
Vejce utřeme s tukem a solí, přidáme střídavě mléko a strouhanku a omočenou rukou vyvalujeme malé knedlíčky. Vaříme je v osolené vodě, odcedíme, propláchneme studenou vodou a pak je vložíme do omáčky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka