Zeleninové krokety se sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 šálky míchané zeleniny (květák, mrkev, hrášek, brukev, kapusta - některý druh možno vynechat), 4 lžíce ovesných vloček, 1/4 l mléka, 5 dkg ementálu, 2 vejce, sůl, zelená petrželka, strouhanka (podle potřeby), olej na smažení, máslo na pokapání
Z ovesných vloček uvaříme hustou osolenou kaši, přidáme rozemletou nebo usekanou vařenou zeleninu, strouhaný sýr, petrželku a žloutky. Na prkénku posypaném strouhankou utvoříme krokety, obalíme je v rozšlehaných bílcích a strouhance a usmažíme. Smažíme poměrně krátce, protože všechny přísady jsou předvařeny. Hotové klademe na papírové ubrousky k okapání a před podáváním je pokapeme máslem.
Příloha: saláty z několika druhů zeleniny a brambory
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka