Zeleninové hašé s masem a sázenými vejci - recept cpt. Cooka
4 porce: 15 dkg mrkve, 15 dkg celeru, 15 dkg petržele, 1 cibule, 1 stroužek česneku nebo česnek sušený, 30 dkg předního hovězího, 5 dkg oleje, 5 dkg slaniny, 2 vejce, 10 dkg strouhanky, 3 lžíce mléka nebo polévka, sůl, mletý pepř, majoránka, 4 vejce
Očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kousky a s masem uvaříme v osolené vodě. Odcedíme a vše umeleme na strojku. Jemně sekanou cibuli osmahneme na tuku a na kostičkách slaniny, přidáme mleté maso se zeleninou, osmažíme a zahustíme strouhankou a vejci. Hašé podle potřeby zředíme mlékem neb vývarem a dobře okořeníme. Na vymaštěný pekáček uděláme z hašé hromádky (po jedné na porci), do každé vytlačíme důlek, kam rozklepneme vejce. Dáme do trouby zapéci, až vejce ztuhnou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka