Zapékaná zelenina - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 rajčata, 1/2 květáku, 20 dkg mražené kukuřice, 4 plátky anglické slaniny, sůl, mletý pepř, 1/8 šlehačky, 2 lžíce kysané smetany, 4 lžíce strouhaného tvrdého sýra, 2 žloutky, 4 plátky tvrdého sýra na položení, zelená petrželka na ozdobu
Rajčata oloupeme, květák rozdělíme na růžičky a povaříme do poloměkka. Zapékací misku vyložíme plátky slaniny. V misce utřeme šlehačku, zakysanou smetanu, sýr a žloutky s trochou soli a pepře. Zeleninu urovnáme na slaninu, poklademe plátky sýra, zalijeme šlehačkovou směsí a položíme plátky másla. Pečeme při 230-240°C asi 20 minut.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka