Sladkokyselá zelenina s rýží - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg rýže natural (celozrnná), 20 dkg květáku, 20 dkg brokolice, 20 dkg mrkve, 1  banán, 1  pomeranč, 1  jablko, 1  cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce oleje, 2.5 dl zeleninového vývaru z kostky, zelená petrželka, 3 lžíce jablečného octa, sůl, mletý pepř
Rýži vaříme v osolené vodě asi 25 minut. Mrkev nakrájíme na nudličky, banán na kolečka, navinulé jablko na tenké plátky, pomeranč rozebereme na dílky, květák a brokolici na růžičky. Cibuli a česnek nadrobno pokrájíme, zesklovatíme na oleji, přidáme zeleninu, opékáme 4 minuty, přilijeme vývar a přikryté 5 minut dusíme. Přidáme ovoce a dusíme dalších 5 minut. Ochutíme octem, solí, pepřem a podáváme k rýži posypané petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka