Ragú ze zeleniny - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 menší květák, 15 dkg čerstvých hub, 1/4 kg chřestu, 1/4 kg zeleného hrášku, sůl, máslo, hladká mouka, vývar ze zeleniny, 2 dl bílého vína, pažitka, 1 jablko, okurka, citrónová šťáva
Menší hlávku květáku, houby, chřest (po případě z konservy) a zelený hrášek uvaříme (každý druh zvlášť) v osolené vodě. Z másla a mouky připravíme si jíšku, kterou podlijeme vývarem ze zeleniny a vínem. K tomu přidáme uvařenou nakrájenou zeleninu, houby, trochu na drobno rozsekané zelené pažitky, na kostky nakrájené jablko a okurku. Chuť zlepšíme několika kapkami citrónové šťávy, a je-li ještě potřeba, přisolíme. Povaříme a podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka