Ragú z rajčat, brambor a lilků - recept cpt. Cooka
4 porce: 5 rajčat, 1 lilek nebo střední cuketa, 4 lžíce oleje, 1 lžička kmínu, 2 lžičky celého koriandru, 2 cibule, 1 lžička muškátového květu, 1 špetka kardamomu, 1 špetka chilli, 5 brambor, sůl
Rajčata nakrájíme na kostky, stejně tak lilek (oloupeme) nebo cuketu a oloupané brambory. Hrubě usekáme cibuli. V kastrolu rozpálíme olej, opražíme kmín a koriandr, až plody praskají. Přidáme cibuli, muškátový květ, chilli, promícháme a osmahneme. Pak přidáme kostky brambor, zamícháme, krátce opečeme, dále cukety nebo lilky. Potom vmícháme nakrájená rajčata. Směs podusíme na mírném ohni asi čtvrt hodiny za občasného zamíchání. Posypeme mletým kardamomem. Podáváme s rýží, těstovinami, brambory nebo rohlíkem. Někdy můžeme zamíchat do pokrmu zbytky masa nebo uzeninu nebo posypat strouhaným sýrem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka