Nashvillská zelenina - recept cpt. Cooka
2 porce: 1/3 menšího na růžičky rozděleného květáku, 1.5 cukety nakrájené napříč na 2 cm plátky, 1/3 červené papriky, 1/3 zelené papriky, 1/3 citrónu,
Jogurtová omáčka: 1.2 dl bílého jogurtu, 1/2 lžičky medu, 1 lžička bazalky, 2/3 stroužku rozdrceného česneku
Připravíme si jogurtovou omáčku: smícháme všechny přísady, misku přikryjeme a necháme v lednici alespň dvě hodiny vychladit (pozor, ne déle než 24 hodin). Do hlubšího hrnce položíme pařák a přidáme vodu. Přidáme květák, cukety a na proužky nakrájenou papriku. Přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Zmírníme plamen na mírno a dusíme zeleninu asi 8 minut, až je křupavá. Zeleninu rozložíme na talíře, pokapeme citrónovou šťávou a polijeme jogurtovou omáčkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka