Guláš ze zeleniny, pohanky a ořechů - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg celeru, 25 dkg mrkve, 25 dkg pastináku, 1 cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 12.5 dkg vlašských ořechů, 2 lžičky kmínu, 12.5 dkg pohanky, 2 lžičky sójové omáčky, mletý pepř,
Na omáčku: 2 lžičky oleje, 1 cibule, 25 dkg čerstvých hub, 1.5 dl vody, 1.5 dl červeného vína
Na oleji smažíme 3 minuty nakrájenou cibuli, přidáme houby a 2-3 minuty podusíme. Přilijeme vodu a víno a 15 minut povaříme, až houby změknou. Směs zchladíme, rozmixujeme na hladkou omáčku. V kastrole rozehřejeme olej, osmahneme cibuli, přidáme na kostky nakrájené mrkev, celer a pastinák, ořechy, kmín a pohanku a 10 minut dusíme. Přilijeme omáčku, dle potřeby vodu a 30 minut povaříme. Ochutíme sójovou omáčkou, pepřem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka