Fritovaná zelenina z Turecka - recept cpt. Cooka
4 porce:
Rajská omáčka: 50 dkg rajčat, 5 dkg rajčatového protlaku, olej, sůl,
Česneková omáčka: 3 stroužky česneku, 1.5 dl bílého jogurtu,
Zelenina: 25 dkg lilku, 25 dkg cukety, 25 dkg červených paprik,
Těstíčko: 3 vejce, 7.5 dkg ementálu, 2.5 dkg hladké mouky, mletý pepř, olej na fritování
Rajská omáčka: spařená masitá rajčata oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jadérek a nahrubo rozmačkáme. Potom je s ostatními přísadami svaříme na hustší omáčku.
Česneková omáčka: oloupané stroužky česneku prolisujeme, osolíme a vmícháme do jogurtu.
Zeleninu omyjeme a osušíme. Lilek a cuketu nakrájíme na vodorovné plátky silné 1/2 cm. Lilek osolíme, necháme asi 20 minut odležet, aby pustil šťávu, důkladně jej opláchneme ve studené vodě a osušíme. Papriku zbavíme jadérek a rozkrájíme podélně na proužky.
Těstíčko: všechny přísady rozšleháme a osolíme. Zeleninu postupně namáčíme do těstíčka a fritujeme v tuku při teplotě 175 stupňů, hotové kousky necháme okapat a podáváme s omáčkami.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka