Plněné okurky po bulharsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  okurky, mleté maso, slanina, rýže, vejce, rajčatový protlak, sůl, mletý pepř, několik lžic smetany, kopr, citrónová šťáva
Větší oloupané okurky překrojíme na 4-5 cm dlouhé kusy a vydlabeme z nich jádra. Připravíme si nádivku z mletého libového vepřového nebo skopového masa, na kostky pokrájené uzené slaniny, menšího množství polodušené rýže, vajec, rajského protlaku, potřebného množství soli a trošky pepře. Touto nádivkou naplníme vydlabané díly okurek, které pak složíme do původního tvaru. Dáme je do kastrolu nebo ohnivzdorné nádoby vymazané máslem, polijeme rajským protlakem, smíchaným s několika lžícemi smetany, a posypeme na drobno pokrájeným koprem. Osolíme, opepříme přilijeme smetanu smíchanou s citrónovou šťávou a pečeme v troubě 20-25 minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka