Okurky s houbami - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg hřibů (nebo klouzků), 1 kg salátové okurky, 5 dkg tuku, mletý pepř, sůl, 2 dl šlehačky, 1 tavený sýr se šunkou, 2 lžíce nasekaného kopru
Očištěné houby nakrájíme na čtvrtky. Oloupané okurky zbavíme semen a nakrájíme na větší kostky. Houby dusíme asi 10 minut na rozehřátém tuku, pak je opepříme, přidáme okurky, osolíme a společně krátce dusíme. Potom je přelijeme smetanou a pod pokličkou 10 minut dále dusíme. Přidáme tavený sýr nakrájený na plátky a necháme jej rozpustit. Hotový pokrm sypeme rozsekaným koprem a podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými brambory.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka