Okurky plněné masem - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 širší a krátké salátové okurky, sůl, 5 dkg másla, 1 lžička hladké mouky,
Nádivka: 25 dkg telecí plece, 2 rohlíky, 5 dkg žampiónů, 8 dkg másla, 1 vejce, sůl, mletý pepř, 2 lžíce smetany
Okurky oloupáme, po délce rozkrojíme, vnitřek vydlabeme. Na másle udusíme mleté telecí maso, které osolíme, okořeníme, spojíme máčenými žemlemi, vejcem a smetanou. Do směsi přidáme na plátky krájené podušené žampióny. Směsí naplníme půlky okurek, navrch ještě pokropíme máslem, přikryjeme druhou polovinou okurky, celou okurku ovážeme nití a dáme dusit na máslo. Během dušení podléváme, vydušenou šťávu pak zaprášíme moukou a po osmahnutí trochu podlijeme.
Příloha: opečený brambor
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka