Dušené okurky - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg okurek (tykví nebo patisonů), 5 dkg slaniny, 1 větší cibule, sůl, 3 velká rajčata, 1/2 l kysané smetany, 1 lžička hladké mouky, kopr
Oloupané okurky nakrájíme na silnější kolečka, jadřince odstraníme kulatou formičkou a mírně osolíme. V kastrole do sklovita vyškvaříme drobně pokrájenou slaninu, přidáme drobně pokrájenou cibuli a necháme ji rovněž zesklovatět. Pak přidáme okurky a dusíme na mírném ohni trochu podlité vývarem nebo vodou do měkka. Naposled přilijeme smetanu smíchanou s moukou a krátce povaříme. Podáváme zdobené vařenými vejci a čerstvým usekaným koprem, obložené malými vařenými bramborami.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka