Černý kořen zapékaný - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg černého kořene, 4 dkg tuku, 4 dkg hladké mouky, 1/4 l mléka, 1 žloutek, sůl, citrónová šťáva, 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra, tuk na vymazání, houska
Očištěný kořen vložíme do vroucí okyselené a osolené vody a uvaříme dopoloměkka. Mezitím si připravíme z tuku a mouky světlou jíšku, podlijeme mlékem a trochou vývaru a povaříme na hustý krém. Do prochladnutého zamícháme žloutek. Pekáček vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vložíme do něj po vrstvách vychladlý kořen. Každou vrstvu zalijeme hustým krémem, posypeme sýrem a zapečeme v troubě 30 minut.
Příloha: brambory
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka