Černý kořen zapečený se sýrem - recept cpt. Cooka
6 porcí: 80 dkg černého kořene, 6 dkg rostlinného tuku, 10 dkg tvrdého sýra výrazné chuti (ementálu, čedaru nebo parmezánu), strouhaného, ocet, sůl
Důkladně očištěný kořen oškrábeme a hned vložíme do připravené okyselené vody, aby zůstal světlý. Potom jej přendáme do studené osolené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme, scedíme a necháme okapat. Okapaný nakrájíme buď na kolečka, pokud je kořen silnější, nebo na malé kousky a vložíme do tukem vymazané zapékací misky vysypané menším množstvím strouhaného sýra, navrch dáme vrstvu sýra, pokapeme rozpuštěným máslem nebo rostlinným tukem a v horké troubě zapékáme, až se sýr rozpustí. Podáváme buď se slaným pečivem, nebo vařenými brambory a zeleninovým salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka