Černý kořen v pivním těstíčku - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg černého kořene, 1 dl mléka, 1 lžička soli, hladká mouka, zelená petrželka,
Těstíčko: 25 dkg hladké mouky, 3 dl světlého piva, 1 lžíce oleje, 1 vejce, sůl, mletý pepř
Omytý černý kořen oloupeme a dáme vařit do vody s mlékem a solí. Když je měkký, vyjmeme jej a dáme okapat. Přísady pro těstíčko smícháme v hladké těsto, zakryjeme talířem a necháme chvíli odležet. Okapaný a osušený kořen nakrájíme na stejnoměrné kousky asi 5 cm dlouhé, vkládáme po částech do sáčku, v němž je trochu mouky, a protřepeme, aby se kousky obalily moukou. Pak je omočíme v těstíčku, vkládáme do horkého oleje a smažíme dozlatova.
Podáváme s vařenými brambory sypanými petrželkou a s tatarskou omáčkou, případně s bramborovou kaší a sezónním zeleninovým salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka