Černý kořen se sýrovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg černého kořene, 1 cibule, 1 lžíce tuku nebo oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 2 lžíce husté smetany, 6 dkg strouhaného tvrdého sýra, 1 žloutek
Očištěný černý kořen nakrájíme na kolečka a uvaříme ve slané vodě. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme mouku a připravíme tak cibulovou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rozšleháme a dobře povaříme. Okořeníme solí, pepřem, muškátovým oříškem a zjemníme žloutky rozmíchanými ve smetaně. Přidáme strouhaný sýr a vše promícháme s černým kořenem.
Příloha: vařené nové brambory nebo dušená rýže
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka