Čekanka zapékaná se smetanou a sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg čekankových puků, sůl, 1/4 citrónu, 1 šálek smetany, 2 vejce, 5 dkg másla, 1 lžička hladké mouky, 3 dkg tvrdého sýra, špetka muškátového oříšku
Očištěné čekankové puky podlijeme osolenou vroucí vodou, do které přidáme kolečko citrónu. Krátce je podusíme, ocedíme a necháme okapat. Do ohnivzdorné misky skládáme čekankové puky tak, aby jeden šel kořenem k pravé a druhý k levé ruce. V šálku smetany rozšleháme vejce, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, mouku a polovinu rozpuštěného másla. Tímto těstíčkem přelijeme čekankové puky, navrch je pokropíme máslem a posypeme strouhaným sýrem. Krátce je zapečeme v troubě, až vejce ztuhnou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka