Bambusové puky s houbami - recept cpt. Cooka
4 porce: 18 dkg bambusových puků, 8 aromatických hub nebo sušených hřibů, 1 cibule, 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce oleje, 1 lžíce sezamového oleje, 3.5 dl vody , v níž se vařily houby
Houby zalije teplou vodou. Necháme 20 minut stát a pak v té vodě 25 minut vaříme. Vyjmeme, scedíme a odřízneme třeně. Kloboučky nakrájíme na proužky. Z vody, v níž se houby vařily, odlejeme určené množství.
Cibuli oloupáme, nakrájíme na kostičky a 1 minutu smažíme na rozpáleném oleji. Bambusové puky nakrájíme na proužky. Houby smažíme za stálého míchání 5 minut ve směsi oleje se sezamovým olejem. Přidáme další ingredience, podlejeme vodou z hub a dusíme 30 minut na slabém ohni tak, aby se šťáva téměř úplně vypařila. Podáváme velmi horké s rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka