Artyčoky florentské - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  artyčoky, 20 dkg špenátu, 3 dkg tuku, 8 koleček citrónu, sůl, muškátový oříšek,

Bešamelová omáčka: 3 dkg tuku, 3 dkg hladké mouky, sůl, mléko, 1  vejce

Očištěné artyčoky vložíme vždy mezi dvě kolečka citrónu, ovážeme nití a uvaříme ve slané vodě. Potom je zbavíme nití, citrónu a naplníme špenátem, který jsme podusili doměkka na tuku, okořenili a osolili. Z tuku a hladké mouky, soli a mléka připravíme bešamelovou omáčku s rozšlehaným vejcem, touto omáčkou přelijeme artyčoky a zapečeme je v troubě. Povrch můžeme posypat strouhaným sýrem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka