Zelí s jablky - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg zelí, 2 dkg cibule, kmín, 4 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, 25 dkg jablek, moučkový cukr, sůl, ocet
Zelí zbavíme vrchních listů, opereme je, nakrouháme, přidáme trochu tuku, zalijeme vřelou vodou a vaříme na silném ohni bez pokličky. Kyselá křehká jablka oloupáme a nakrouháme. Cibuli nakrájíme, osmažíme ji na tuku, přisypeme mouku, mírně ji zapražíme a stáhneme z ohně. Jíšku zředíme studenou vodou a odvarem ze zelí, vmícháme ji do zelí, přidáme jablka, kmín a vše povaříme. Podle chuti osolíme, přisladíme, popřípadě i trochu přikyselíme. Podáváme k vařenému i pečenému masu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka