Zelí jarní s bešamelovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 hlávka zelí, sůl, 3 dkg tuku, 3 dkg hladké mouky, 1/8 l mléka, muškátový oříšek, mletý pepř
Ze zelí odstraníme vnější listy a košťál. Opláchneme je, nakrouháme a podusíme 12 - 15 minut v troše osolené vody. Pak je necháme okapat a vodu ze zelí zachytneme do hrnku. Připravíme světlou jíšku, rozředíme ji mlékem a 1/8 l vývaru ze zelí, dobře povaříme a ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Přidáme zelí, promícháme a ještě jednou necháme přejít varem. Hotové zelí dochutíme a podáváme s bramborovými knedlíky nebo vařenými brambory.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka