Zelí červené dušené v troubě - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 hlávka červeného zelí, 2  jablka, 2  cibule, 5 dkg rozinek, 1 lžička moučkového cukru, sůl, mletý pepř, 3 dl jablečného moštu, 3 dkg tuku
Zelí očistíme, opereme a pokrájíme na tenké proužky. Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na dílky. Oloupanou cibuli pokrájíme na tenké plátky. Dílky jablek, zelí, cibuli, rozinky, cukr, sůl a pepř dobře promícháme, vložíme do vymazané ohnivzdorné misky nebo pekáčku a zalijeme moštem. Povrch zakryjeme alobalem. V předehřáté mírné troubě dusíme asi jednu hodinu. Hotové zelí podle chuti dokořeníme. Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovými knedlíky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka