Zelí červené dušené s kysanou smetanou a jablky - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 hlávka červeného zelí, 2 kyselejší jablka, 2 oloupané cibule, 4 hřebíčky, muškátový květ na špičku nože, 2 šálky šťávy z kysaného zelí, 1 dl kysané smetany
Zelí zbavíme vnějších povadlých listů, opereme a nakrájíme na širší proužky. Omytá jablka zbavíme jadřince a pokrájíme na čtvrtky. Do oloupané cibule vpíchneme na obou koncích hřebíčky. Zelí, jablka, cibuli, okořeněné muškátovým květem, vložíme na pařák do tlakového hrnce a asi 30 minut na malém ohni v páře dusíme. Potom odstraníme cibuli a zelí s jablky vložíme do hlubší mísy. Zalijeme šťávou z kysaného zelí, vmícháme kysanou smetanu a již nevaříme. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovými knedlíky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka