Záhorácká fašírka - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg zelí, 20 dkg uzeného bůčku, 10 dkg cibule, sůl, 10 dkg vepřového sádla, 5 vajec, 1/2 l mléka, 10 dkg hladké mouky, 20 dkg oleje na smažení, 20 dkg krupice, 10 dkg strouhanky, 1 lžíce moučkového cukru, mletý pepř, mletá paprika
Do kastrolu dáme sádlo, drobně nakrájenou cibuli, osmažíme dozlatova, přidáme nadrobno nakrájené zelí a maso, opepříme, přidáme cukr a dusíme doměkka. Zalijeme mlékem, v němž jsme rozmíchali krupici, a podusíme. Přimícháme 3 rozšlehaná vejce a necháme vychladit. Pak ze směsi utvoříme karbanátky, obalíme v mouce, vejci a strouhance a usmažíme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka