Šarišské zelí - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg kysaného zelí, 10 dkg vepřového sádla, 15 dkg cibule, 10 dkg rajčatového protlaku, 90 dkg brambor, 25 dkg smetany, 1 lžíce hladké mouky, sůl, 30 dkg uzeného bůčku, 15 dkg slaniny, moučkový cukr, kmín
Bůček vaříme, až je maso skoro měkké. Nakrájenou cibuli osmahneme na části sádla, přidáme nakrájené zelí a protlak. Vmícháme nakrájený bůček a na kostky nakrájené zpola uvařené brambory a dochutíme solí, cukrem a kmínem. Zahustíme jíškou ze zbytku sádla a mouky. Vložíme do pekáče a upečeme doměkka. Nakonec přelijeme smetanou a rozškvařenou slaninou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka