Plněné zelí Camburat - recept cpt. Cooka
Choux farci Camburat
4 porce: 1 zelí (menší hlávka, nejlépe letní), 50 dkg vepřového bůčku, 10 dkg uzeného masa nebo slaniny, 2 cibule, 1 vejce, 15 dkg strouhanky, mletý pepř, sůl,
Obložení: 6 jarních cibulek, 4 mrkve
Do vařící osolené vody ponoříme hlávku zelí a asi pět minut ji vaříme, pak sundáme hrnec z ohně a hlávku necháme ještě chvíli v horké vodě, aby listy zvláčněly. Spařené zelí necháme odkapat a potom ho list po listu rozevřeme jako květinu.
Náplň: Vepřové maso nebo bůček umeleme a smícháme s uzeným masem nakrájeným na malé kostičky, drobně pokrájenou cibulkou osmaženou do růžova, vejcem, strouhankou, pepřem a solí. Každý list rozevřeného zelí postupně namažeme touto náplní a listy znovu skládáme do hlávky, kterou pevně svážeme ze všech stran nejméně osmi nitěmi. Zelí pečeme přikryté pekáčem nebo alobalem dvě až tři hodiny za stálého podlévání. Během pečení přidáme do pekáče celé menší cibulky a mrkev nakrájenou na kolečka. Můžeme kápnout i bílé víno, ale není to nutné. Plněné zelí Camburat se jí s vařenými brambory.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka