Nákyp z kysaného zelí - recept cpt. Cooka
4 porce: 70 dkg kysaného zelí, 25 dkg brambor, 30 dkg rajčat, cibule, 1 stroužek česneku, majoránka, 10 dkg ementálu, 7.5 dkg oříšků kešu, smetana, 2 vejce, sůl, bílý pepř, muškátový oříšek, 1 lžíce másla
Zelí pokrájíme, dáme do mísy, brambory nastrouháme a smícháme se zelím. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli, majoránku a česnek jemně nasekáme, sýr nastrouháme a oříšky umeleme. Všechny připravené přísady zamícháme do brambor, přimícháme smetanu, vejce, osolíme, opepříme, důkladně okořeníme muškátem, promícháme. Směs naplníme do vymaštěné formy a na uhlazený povrch rozdělíme kousky másla. Formu položíme na spodní lištu studené trouby a rozehřejeme na 200°C, pečeme 45 minut.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka