Kysané zelí s uzeným masem - recept cpt. Cooka
4 porce: 12.5 dkg uzeného masa, 30 dkg kysaného zelí, 12.5 dkg slaniny, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 5 dl vývaru z kostky, 1 zelená paprika, 1 lžička mleté papriky, tabasco, sůl, 25 dkg kabanosu, 4 lžíce šlehačky
V kastrolu rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, cibuli a česnek jemně nasekáme a zpěníme na slanině. Podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme maso nakrájené na kostky a zelí a přikryté vaříme 30 minut. Papriku nakrájíme na nudličky, přidáme k zelí, okořeníme paprikou, tabascem, solí a pepřem. Kabanos nakrájíme na plátky, dáme do kastrolu a dusíme 15 minut. Pokrm rozdělíme na talíře a zjemníme lžící smetany.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka