Bramborová polévka - recept cpt. Cooka
5 porcí:  40 dkg brambor, 8 dkg kořenové zeleniny, 5 dkg kapusty, 6 dkg hladké mouky, 5 dkg másla, 1 dkg sušených hub, 2 dkg krup, sůl, majoránka, kmín, mletý pepř, 1 stroužek česneku, 2 l vody
Čistě oprané oloupané brambory nakrájíme na kostky a vložíme do slané vody. Hned přidáme k nim jemně na nudličky nakrájenou očištěnou kapustu a vaříme zvolna 1/2 hodiny. Nato přidáme předem uvařené kroupy a uvařené houby. Před podáním okořeníme tlučeným pepřem, majoránkou, kmínem, utřeným česnekem a zel. petrželí. Suché houby jsou chutné, když je povaříme v mléce.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka